Start-stop sistemine sahip araçlarda, akü değişimi sonrasında bu özellik bazı durumlarda çalışmayabilir. Bu sorunun birkaç farklı nedeni olabilir ve genellikle doğru teşhis ve müdahale ile çözülebilir.
Start-Stop Akü Uyumluluğu: Start-stop özellikli araçlar, sıradan akülerden daha farklı olan start-stop akü gerektirir. Bu aküler, sık sık durdurma ve başlatma işlemlerine dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Eğer aracınıza uyumlu olmayan bir akü takıldıysa, start-stop sistemi etkili şekilde çalışmayabilir.
Akü Kodlama: Bazı araçlarda, akü değişimi sonrasında yeni akünün aracın sistemine tanıtılması yani kodlanması gerekebilir. Bu adım yapılmadığında, araç sistemi yeni aküyü tanımayabilir ve start-stop fonksiyonu çalışmayabilir.
Akünün Tam Şarj Edilmesi: Yeni takılan start-stop akü, aracınıza tam şarjlı olarak monte edilmelidir. Düşük şarj seviyesinde olan bir akü, start-stop sisteminin çalışmasını engelleyebilir.
Sensör ve Devre Kontrolleri: Start-stop sistemi, araçta çeşitli koşulları izleyen sensör ve devreler ile çalışır. Eğer bu sensörlerden birinde veya sistemin herhangi bir bileşeninde problem varsa, start-stop akü sistemi devre dışı kalabilir.